вівторок, 21 лютого 2023 р.

Стратегія цифровізації в дії.

Учні отримали сертифікати за проходження тесту «Кіберсвіт під контролем – 2023». І я також розвиваюся, отримуючи електронні сертифікати на платформі «Дія. Цифрова освіта».





понеділок, 20 лютого 2023 р.

Вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Небесна сотня
20 лютого Україна вшанує пам'ять героїв Небесної Сотні - українців, які змінили перебіг історії нашої держави. 9 років тому під час Революції гідності в центрі Києва відбулися масові розстріли протестувальників.
Надзвичайно важливо, особливо в наш час, не забувати ті, з чого все починалось. Це була битва за наші цінності, за європейське майбутнє, за волю.





 

вівторок, 7 лютого 2023 р.

Міжнародний етап математичного конкурсу «Кенгуру»

Щиро радію успіхам своїх учнів. Ситник Маргарита 4 клас. Вітаю!



Мінна безпека

 Навколо нас може бути безліч небезпечних знахідок, наштовхнутися на які можна в найнесподіваніших місцях. Їх активація відбувається від найменшого зовнішнього впливу: удар, тертя, струс, нагрівання. Знання заходів безпеки допоможе уникнути загрози і врятувати життя. Учні 4 класу знайомилися та закріплювали правила з мінної безпеки.


Інтерактивний урок із мінної безпеки для молодших школярів https://youtu.be/HO8j9_p_K90


День безпечного інтернету

 День безпечного Інтернету в Україні є одним із ключових для поширення ідей безпечного користування Інтернетом та сучасними цифровими технологіями. З кожним роком до відзначення цього дня в Україні, як і у всьому світі, приєднується все більше організацій.  Традиційно наш ліцей також проводить заходи. У 4  класі діти з цікавістю проходили квест, дізналися, як захистити свої гаджети та створити правильно паролі. Повторили правила поведінки в Інтернеті. Ребуси, різноманітні завдання вдало долали. Кожен отримав буклет про безпечний інтернет. 






Все буде Україна!

Четвертокласники долучилися до збору бляшанок для окопних свічок для ЗСУ! 




пʼятниця, 20 січня 2023 р.

Всеукраїнський конкурс «Учитель року - 2023»

 Конкурс професійної майстерності вчителів, який проводиться на державному рівні з метою престижності професії вчителя в суспільстві. Мала щастя представляти свій ліцей  у номінаці «Початкова освіта». 


субота, 24 грудня 2022 р.

Свято Нового року

 З кожним днем все ближче і ближче наближається до нас Новий рік. Це чарівне свято, яке з нетерпінням чекають діти - пора подарунків і здійснення чарівних бажань, а ще – свято добра.

 В нашому ліцеї було гамірно, адже діти співали пісні, водили хороводи, грали в ігри та бажали один одному всього найкращого, особливо миру на нашій землі. Під кінець свята Миколай із Сніжинкою подарували подаруночки.







понеділок, 19 грудня 2022 р.

Свято Миколая

 Сьогодні для учнів  була організована квест-гра "У пошуках подарунків". Діти співали, танцювали, відгадували загадки, гралися сніжками. Всі залишилися задоволеними та отримали подарунки. Цьому не завадила навіть повітряна тривога. Зимові свята почалися! Нехай вони принесуть мир і злагоду в кожну українську родину.







четвер, 15 грудня 2022 р.

Кажуть, чай – це завжди хороша ідея, а сьогодні – тим паче!

15 грудня відзначають Міжнародний день чаю. Чай – це напій, без якого не можливо уявити жодного дня.

Учні 4 класу запросили на гостини першокласників. Познайомилися з історією чаю,традиціями чаювання,чайним етикетом,правилами заварювання чаю,з його цілющими властивостями, чайними традиціями, де росте і як збирають чайні листочки.







середа, 14 грудня 2022 р.

Вшанували пам'ять героїв

 Лише завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення.

   Цей день ми згадуємо їх – тих, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі. Попри величезну ціну, яку довелося заплатити, самі ліквідатори-чорнобильці нерідко називають 14 грудня святом.

  До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в ліцеї була проведена екскурсія до музею.



вівторок, 13 грудня 2022 р.

" Діти про пташок подбали, їм годівнички змайстрували"










Зимовий час – це не тільки веселі свята, жваве катання з гірок, відчайдушна гра в сніжки, але і міцні морози з пронизливим вітром. Тому наше завдання – піклуватися про братів наших менших. Птахи, які зимують у нас, дуже потребують допомоги. А ми разом з дітками плануємо провести спостереження за пернатими, які прилітатимуть до годівниць,  простежимо особливості поведінки птахів та їх харчування. А усвідомлення та розуміння значення допомоги зимуючим птахам шляхом виготовлення і встановлення годівничок, будиночків для них формує у підростаючого покоління позитивне екологічне мислення, розвиває кращі риси характеру, зокрема доброчинність, турботу про «братів наших менших». Годівнички для птахів – прості «споруди», і можуть бути різних конструкцій. Головне, щоб було куди насипати корм і захистити його від снігу, вітру та дощу. Такі годівнички виготовили наші  батьки разом зі своїми дітьми. Ми повісили  ці вироби на території ліцею.

Пташки – наші маленькі друзі, посланці небес і символи миру. Ми повинні піклуватися про них, допомагати тоді, коли вони самі не в змозі про себе подбати.

А ви знаєте свої права?

 Усі люди на Землі мають рівні права та свободи. Учні 4 класу закріпили знання про права дитини, переглянули презентацію. Під час заходу діти ознайомилися з Конвенцією ООН, тому хочуть поділитися інформацією з іншими.